A fedeztetés, alomebejelentés és törzskönyvezés menete:

A fedeztetés, alomebejelentés és törzskönyvezés menete:

Az adott szukánál amelyik elérte a 14 hónapos kort megjelenik a " Fedeztetés és alom bejelentése " menüpont.
Erre kattintva indíthatjuk el a fedeztetés és alombejelentést.


A menüpont kattintása után a rendszer listázza ( későbbiekben ) az adott szukához az eddig bejelentett almokat.
Az " Új fedeztetés hozzáadása " menüponttra kattintva adunk hozzá fedeztetést!
A fedeztetést mindig a fedeztetés időpontjához képest 8 nappal be kell jelenteni, így a rendszer visszamenőleg 8 napot engedélyez a fedeztetés bejelentésére. A fedező kan nevének beírásakor amennyiben megjelenik a listában a fedező kan neve azt KI KELL VÁLASZTANI így az összes adatát kitölti a rendszer automatikusan. Ebben az esetben nem kell feltölteni a FEDEZTETÉSI JEGYET!  Amennyiben külföldi, vagy a rendszerben nem szereplő kannal vagy fagyasztott spermával történt a fedeztetés abban az esetben ki kell tölteni a megjelenő adatokat csatolni kell az összes dokumentumot, és a fedező kan törzskönyvén szereplő összes adatot is fel kell vinni, úgy mint ahogy előzőekben azt megtettük a saját kutyáink törzskönyvének rögzítésénél! ( A leírás itt található » )


A fedeztetés bejelentése után az adott szukánál a menüpont alatt megjelenik a fedeztetés ténye, dátummal, a fedező kan nevével együtt. A fedező kan neve mellet az " Alom kiskutyák hozzáadása " menüponttal tudjuk a kiskutyákat hozzáadni amennyiben megszülettek.A fedezetés bejelentéséről a kan tulajdonosának ( amennyiben a rendszerbe szerepel a kan ) megy egy e-mail hogy fedeztetés lett bejelentve a  kanhoz!
A kan tulajdonosának engedélyeznie kell a fedeztetés tényét hogy a szuka tulajdonosa be tudja jelenteni az almot!
Amennyiben mindkét kutya a saját tulajdonunk abban az esetben is végig kell vinnünk ezt a folyamatot.
Amennyiben a kan tulajdonosa nem engedélyezi a fedezetés tényét abban az esetben az alábbi üzenet jelenik meg a szuka tulajdonosának:

A kan tulajdonos a kutyái listájánál az adott kannál a  " Fedezések " menüpontra kattintva tekintheti meg a kanhoz eddig bejelentett fedezéseket, dátummal és a szuka nevével együtt. Itt az " Engedélyezem " menüpontra kell kattintania amennyiben elismeri a fedezés tényét!Amikor ez megtörtént, és megszülettek a kölykök az előzőekben leírtak alapján jelenthetjük be őket. Az adott menüpontra kattintva meg kell adnunk a kölykök születésének időpontját.
A rendszer a fedeztetés dátumához képest 60 + - 5 nap eltéréssel engedi az alom bejelentését.
Az időpont megadása után adhatjuk hozzá a kölyköket a TELJES TÖRZSKÖNYVI NEVÜK megadásával, úgy ahogy az majd a törzskönyvön szerepelni fog. Ahol eggyet hozzáadtunk ugyanott lehet a többi kölyköt is hozzáadni, amit listázva láthatunk.

Amikor felvittük az összes kölyköt akkor rányomunk az " Az alom adatainak rögzítése " menüpontra.
A rendszer ezáltal legenerálja az alombejelenőt kitölti a megfelelő adatokkal.
Ezt le kell mentenünk és magunkkal kell vinnünk az állatorvoshoz aki a mikrochipeket ülteti be.
A beültetést követően az aláírt és lepecsételt dokumentumot pdf formájában vissza kell töltenünk az adott alomhoz.
A rendszer megjegyzi az addig rögzített adatokat és a későbbiekben folytathatjuk az alom bejelentését és a törzskönyv igénylését amikor az alombejelentőt visszatöltjük!
AZ ALOMBEJELENTŐ SORSZÁMA A KÉSŐBBIEKBEN A FIZETÉSNÉL FONTOS LESZ!!!!

A dokumentum visszatöltése után az adott kölykökhöz rögzítenünk kell az alombejelentőn lévő chip számokat, mert azok elektronikusan kerülnek fel a kölykök törzskönyvére!!!!
KÉRJÜK ELLENŐRIZZÉK A SZÁMOKAT MIELŐTT ELMENTIK AZOKAT!!!!!
Miután felvittük és ellenőriztük a chip számokat rányomunk a " Mikrochip számok rögzítése és továbbküldés a központba " menüpontra.
Ekkor megjelenik az " Utalásos fizetés " menüpont! Erre kattintunk! ( kártyás fizetési lehetőség folyamatban )!

A rendszer összeszámolja a szolgáltatás árát amit a szekció számlájára kell utalni!
NE FELEJTSÜK EL AZ ALOMBEJELENTŐ SZÁMÁT FELTÜNTETNI AZ UTALÁS MEGJEGYZÉS ROVATÁBA!!!!A TOVÁBBIAKBAN FONTOS MÉG:

- MINDENKI ELLENŐRIZZE A SAJÁT SZEMÉLYES ADATAIT NÉV, CÍM stb.  MERT AZOK FOGNAK FELKERÜLNI A TÖRZSKÖNYVRE.
VANNAK AKIK A CÍMÜKET CSUPA KISBETÜVEL ADTÁK MEG, ÉKEZET NÉLKÜL, VAN AKI A SAJÁT NEVÉT ADTA ÍGY MEG, VAN AKI HÁZSZÁMOT NEM ADOTT MEG Stb.

- CSAK OLYAN SZÜLŐKNEK JELENTSÜNK BE ALMOT AMELYIKRŐL MEGGYŐZŐDTÜNK HOGY A TÖRZSKÖNYVÜK FEL VAN TÖLTVE, KI VAN TÖLTVE AZ ÖSSZE ADATUKKAL HELYESEN ÉS RÖGZÍTVE/ELMENTVE IS VANNAK, HISZEN CSAK EZEKBŐL GENERÁLÓDNAK A KÖLYKÖK TÖRZSKÖNYVEI!


- KÉRÜNK MINDENKIT HOGY A MAGYAR HELYESÍRÁS SZABÁLYAIT KÖVETVE NE CSUPA NEGYBETŰVEL ADJA MEG A SAJÁT ÉS KUTYÁI ADATAIT!!!!!


A " Holt időben " ( A MEOESZ leállása mitt ) történt fedeztetések, és almok bejelentése az alábbi formában történik:

- A rendszer által felkínált dátummal kell bejelenteni a fedeztetést, majd a párosításban szereplő két kutya nevét és a valós fedeztetési dátumot el kell küldeni az info@bulldogsection.hu e-mail címre

- A rendszerben a megadott dátumra módosítjuk az adott párosítás fedeztetésének időpontját! Ezután válasz e-mailben jelezzük hogy folytathatja a bejelentést!

- Ezek után az alombejelentésnél megint csak a felkínált dátumot kell választani és ezután
MÉG A KÖLYKÖK FELVITELE ELŐTT
még egy e-mailt kell írni az adott párosítás megjelölésével, és megadni a kölykök valós idejű megszületését. Ezt is beállítjuk a megfelelő dátumra és ezután is válasz e-mailben jelezzük hogy folytathatja a bejelentést!

- Ezután már szabadon tudja a kölyköket bejelenteni a tenyésztő és megigényelni a törzskönyveket.

Aki leadta a törzskönyv igényléseket a HBS oldalán, kitöltötte a kölykök neveit, rögzítette a chip számokat a kölykökhöz, és véglegesítette az igénylést kifizette stb. tehát végig vitte a kölykök törzskönyv igénylését az
NE KEZDEJ EL FELVINNI A LEADOTT KÖLYKÖK ADATAIT A SAJÁT PROFILJÁBA A SAJÁT KUTYÁI KÖZÉ!!!!

A törzskönyv igénylések ellenőrzése, és a befizetés ellenőrzése után amennyiben ELFOGADJUK az igényléseket és mindent adatot rendben találunk és le OKÉZZUK a rendszerben akkor a megadott adatokkal a bejelentett kölykök
AUTOMATIKUSAN BEKERÜLNEK A TENYÉSZTŐ KUTYÁI KÖZÉ a tenyésztő profilájba a megadott adatokkal és a legenerált törzskönyvi számokkal, chipszámokkal  együtt!!!! TEHÁT EZEKET A KUTYÁKAT MÁR NEM KELL ÚJRA FELVINNI AUTOMATIKUSAN HOZZÁKAPCSOLÓDNAK A TENYÉSZTŐHÖZ!!!!!


EZEN HIBÁK KORRIGÁLÁSÁT, JAVÍTÁSÁT CSAK TÉRÍTÉS ELLENÉBEN ÁLL MÓDUNKBAN MEGTENNI!!!